lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 16 d., 16 val.
Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Arsenalo g. 3a, Vilniuje

Meilė stipresnė už prievartą
Claudio Monteverdi ir jo amžininkų muzika

Marcel Beekmantenoras (Nyderlandai)
Ansamblis „Contrasto armonico“ (Italija), vadovas Marco Vitale


Omnia vincit amor et nos cedamus amori: „Meilė nugali viską, ir mes paklūstame meilei“. Ši Vergilijaus frazė tapo šios programos įkvėpimo šaltiniu, paremtu meilės galia, kuri netgi nugali mirtį. Vakarų muzikos istorijoje Meilė visad vaidino lemiamą vaidmenį – tai jėga, išjudinanti sielą, ir ji yra artima afektų teorijai, kurioje dvasinės būsenos gali būti perteiktos akivaizdžiai regimais ir girdimais ženklais.
Svarbiausias programos kūrinys – Claudio Monteverdi „Tankredžio ir Klorindos dvikova“ (Combattimento di Tancredi e Clorinda). Tai pasakojimas apie krikščionių riterio Tankredžio ir musulmonės Klorindos, persirengusios kario rūbais, susirėmimą karo lauke. Tankredis mirtinai sužeidžia Klorindą, nežinodamas, kad po šarvais slepiasi jo mylimoji.
Ansamblis „Contrasto armonico“ ir tenoras Marcelis Beekmanas, dažnai kartu atlikdami XVII–XVIII a. italų muziką, ypatingą dėmesį skiria Claudio Monteverdi kūrybai. „Tankredžio ir Klorindos dvikova“ yra išskirtinis šio sėkmingo bendradarbiavimo akcentas.



Bilietai: 5.60 - 10.00 €


© 2018 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner