lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 27 d., 19 val.
Valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilniuje

Il Decameron
Pasakojimas apie Nastadžą delji Onestį

Enrike Solinís & Euskal Barrokensemble (Ispanija), vadovas Enrike Solinís


Pasakojimas apie Nastadžą delji Onestį – tai viena iš šimto Giovanni Boccaccio „Dekamerono“ novelių, kurias pramogaudamas seka dešimties kilmingų jaunuolių būrelis, į užmiestį pasitraukęs nuo Florencijoje siaučiančio maro.
Tai istorija apie įsimylėjusį jaunuolį, kuris, nesulaukdamas iš mylimosios atsako, nugrimzta į beviltišką liūdesį. Kartą jis pamato žiaurų vaizdą – raitelis pjudo jauną merginą šunimis ir galiausiai žiauriai perveria jai širdį peiliu. Bandydamas ją gelbėti, Nastadžas išgirsta neįtikimą istoriją – raitelis dėl nelaimingos meilės kadaise nusižudęs, o netrukus mirus ir jo mylimajai, abu patekę į pragarą, kur jiems buvo skirta nuolat pasikartojanti bausmė: jai bėgti nuo jo, o jam – persekioti mylimąją kaip mirtiną priešą. Nastadžas pasistengs, kad jo mylimoji pamatytų šią bauginančią sceną, o kietaširdė mergina, supratusi galinti susilaukti panašaus likimo, neapykantą pavers meile.
Enrike Solinís ir Euskal Barokkensemble stebi besimainantį Nastadžo emocijų pasaulį ir perteikia jį klausytojui su stulbinamu pasakotojo talentu.


Koncertą remia:
Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje
Nacionalinis scenos menų ir muzikos institutas prie Ispanijos Karalystės Švietimo, kultūros ir sporto ministerijos


Bilietai: 6.60 - 21 €


© 2018 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner