lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 24 d., 19 val.
Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje, Arsenalo g. 3a, Vilniuje

Le passage de la mer Rouge
Élisabeth Jacquet de La Guerre (1665–1729) kantatos ir sonatos

Iwona Leśniowska-Lubowiczsopranas (Lenkija)

Royal Baroque Ensemble (Lenkija), vadovė Lilianna Stawarz


Elisabeth-Claude Jacquet de La Guerre (1665–1729) buvo vunderkindė; jau paauglė skambino klavesinu karaliui Liudvikui XIV-ajam. Vaikystėje jos muzikinius gabumus puoselėjo tėvas ir brolis, o suaugusi laimingai ištekėjo už vargonininko, kuris taip pat dėmesingai rūpinosi jos muzikine karjera. Deja, šeimyninė laimė ilgai netruko – per keletą metų mirtis pasiglemžė visus artimiausius žmones – dešimtmetį sūnų, tėvus, vyrą ir brolį.
Ji buvo garsi klavesinininkė ir kompozitorė; o kaip improvizatorė, gebėjusi skambinti visais muzikos žanrais, buvo pripažinta greta tokių Prancūzijos meistrų kaip de Lalande ir Marin Marais. Jacquet de La Guerre opera „Kefalas ir Prokridė“ buvo pirmoji Prancūzijoje, sukurta moters. XVIII a. pradžioje ji publikavo ir tris kantatų knygas.
Jacquet de La Guerre buvo vienintelė moteris, gyvenusi ir kūrusi karalių Liudviko XIV ir Liudviko XV valdymo laikais, ir buvusi įvertinta ir pripažinta. Jos kompozicijos – ne tik įkvepiančio padrąsinimo pavyzdžiai, bet ir sukurtos puikia technika, kurią ji pati kaip atlikėja demonstravo.



Bilietai: 6.20 - 11.20 €


© 2019 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner