lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 19 d., 19 val.
Video įrašo transliacija internetu
/YOUTUBE/ arba /FACEBOOK/

Sognando la morte
Šokio opera

Muzikos vadovė Lilianna Stawarz (Lenkija)
Scenarijaus autorė Anna Radziejewska (Lenkija)
Choreografas Jacek Tyski (Lenkija)
Kostiumų dailininkė Paulina Czernek (Lenkija)
Šviesų dailininkas Maciej Igielski (Lenkija)

ATLIKĖJAI

Anna Radziejewska - mecosopranas
Jacek Tyski - šokis

Royal Baroque Ensemble (Lenkija)
Grzegorz Lalek ir Maria Papuzińska–Uss – smuikai, Marcin Stefaniuk – altas, Jakub Kościukiewicz – violončelė, Grzegorz Zimak – kontrabosas, Anna Kowalska – teorba, Lilianna Stawarz – klavesinas


Šokio opera „Sognando la morte“ („Sapnuoti mirtį“) – tai unikalus meninis projektas, dainų ir šokių dialogas, kurį atlieka dainininkė Anna Radziejewska ir šokėjas Jacekas Tyski. Baroko laikotarpiu mirtis buvo viena iš svarbiausių meno temų, o šios epochos meistrų muzikoje mirties šokis įgavo elegantiškiausią ir rafinuotą išraišką. Sapno melancholija, ašarų akordai, netikėta skausmo harmonija – kiekvienas jų paslaptingo grožio elementas atsiskleidžia skaudžiu paprastumu.
Tarquinio Merula savo genialiąją „Motinos lopšinę“ sukūrė tik iš dviejų garsų, ir būtent ji mus supažindina su šia amžina žmonijai tema. Čia žiūrovai išvys Antonio Caldaros bei Francesco Geminiani chiaroscuro ir stulbinantį Benedetto Ferrari spindesį, galės šokti drauge su nedėkingomis Monteverdi sielomis, gedėti su Vivaldi ir sapnuoti mirtį su Alessandro Scarlatti lopšine.


© Dramma per musica, Varšuva 2016





© 2020 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner