lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 24 d., 18:00 val.
Valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilniuje

Maris stella
Viduramžių giesmės Švč. Mergelei Marijai

Candens Lilium (Vokietija)
Sabine Lutzenberger – balsas
Norbert Rodenkirchen – viduramžių skersinės fleitos ir arfa


Programoje „Maris Stella“ vokiečių duetas „Candens Lilium“ panyra į mistinį Mergelei Marijai skirtos viduramžių muzikos pasaulį. Kadangi nuo senų laikų buvo kuriama daugybė muzikinių maldų Šventajai Motinai, o dauguma pasaulietinių dainų virto pamaldžiomis giesmėmis – muziką Marijai sudaro įvairiausių stilių pavyzdžiai, aprėpiantys visą paletę nuo gedulingų raudų iki džiugių melodijų.
Koncerto klausytojai išgirs sakralią IX a. muziką iš Sankt Galeno rankraščių, mistinės regėtojos Hildegardos Bingenietės antifonų, XIII a. giesmių iš Huelgas kodekso ir Llibre Vermell iš Montserrat vienuolyno rankraščio Ispanijoje, viduramžių poeto Frauenlobo vokiškų giesmių Marijai, taip pat XV a. kompozitoriaus Josquinʼo Desprez muzikos. Dainas ir giesmes papildys instrumentinės parafrazės ir improvizacijos, atliekamos viduramžių skersine fleita ir arfa.
Sabine Lutzenberger ir Norbert Rodenkirchen yra viduramžių muzikos atlikėjai, kuriuos sieja ilgametis darbas įvairiuose ansambliuose, koncertuojančiuose visame pasaulyje, kaip „Per-sonat“ ar „Sequentia“. Daugiausia dėmesio jie skiria XIII a. vokiečių minezingerio ir poeto Heinricho von Meisseno, vadinamo Frauenlobu, repertuarui, taip pat muzikai, susijusiai su vokiečių mistikais.

Koncertas yra Kultūros ir meno festivalio „Kultūros naktis“ dalis

Į koncertą įėjimas nemokamas, reikalinga išankstinė registracija



© 2021 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner