lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 7 d., 20 val.
Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (pranciškonų konventualų) bažnyčioje, Trakų g. 9/1, Vilniuje

Filia Sion
Perotino ir Guillaume'o de Machaut'o giesmės Mergelei Marijai

Vox Clamantis, vadovas Jaan-Eik Tulve (Estija)
Mari-Liis Urb, Miina Pärn, Susanna Paabumets, Mikk Dede, Anto Õnnis, Sander Pehk, Taniel Kirikal, Tõnis Kaumann, Ott Kask, Aare Külama


Ansamblis „Vox Clamantis“ susikūrė 1996 metais. 2017 m. jis apdovanotas Estijos nacionaline kultūros premija. Ansamblio nariai – vokalistai, kompozitoriai, instrumentininkai, dirigentai, o juos visus vienija domėjimasis grigališkuoju choralu. Šalia grigališkojo choralo, kuris laikomas visos Europos profesionaliosios muzikos kultūros pagrindu, „Vox Clamantis“ dažnai atlieka ir ankstyvąją polifoniją, ir šiuolaikinę muziką. Ansamblio kompaktinių plokštelių įrašai ir pasirodymai atnešė jiems tarptautinę šlovę ir pelnė daugybę apdovanojimų, tarp kurių – „Diapason d’Or“ ir „Grammy“.
Programoje „Filia Sion“ grigališkasis choralas derinamas su viduramžių kompozitorių Perotino ir Guillaume'o de Machaut'o muzika. Šiems kūrėjams grigališkasis choralas buvo kasdieninė muzikos kalba – jų kompozicijose apstu ir grigališkųjų melodijų, ir apskritai monodinio mąstymo. Iš programos pavadinimo (lot. „Siono dukra“) matyti, kad koncerto kūrinius vienija Mergelės Marijos tema – „La Messe de Nostre Dame“ (Dievo Motinos Mišios), „Beata viscera“, „Ave Maria“ ir kitos giesmės.

Koncertą remia Estijos ambasada Vilniuje

Į koncertą įėjimas nemokamas, reikalinga išankstinė registracija



© 2021 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner