lietuviškai | english
Rėmėjai | Istorija | Ankstesnės programos | Vaizdai | Kontaktai
banchetto musicale

Rugsėjo 14 d., 19 val.
Valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilniuje

Hodie beata Virgo Maria
Jano Pieterszoono Sweelincko ir Carlo Gesualdo motetai

Gesualdo Consort Amsterdam, vadovas Harry van der Kamp (Nyderlandai)
Monika Mauch - sopranas, Nele Gramß – sopranas, Marnix De Cat – altas, Charles Daniels – tenoras, Harry van Berne – tenoras, Harry van der Kamp – bosas


Savo programoje „Hodie beata Virgo Maria“ ansamblis „Gesualdo Consort Amsterdam“ Jano Pieterszoono Sweelincko (1562–1621) kūrinius kaitalioja su Carlo Gesualdo da Venosos (1566–1613) kūriniais. Šie du žymiausi Renesanso kompozitoriai niekada nebuvo susitikę, tačiau tikrai turėjo žinoti apie vienas kito egzistavimą.
Tiek Gesualdo, tiek Sweelinckas priklausė katalikiškajai tradicijai, tačiau Sweelinckas sukūrė ir visą kalvinų psalmyną ir padovanojo pasauliui visų 150 psalmių motetų rinkinį. Klausytojai susipažins su šiuo Sweelincko kūriniu, gretinamu su Gesualdo muzika, kuri skamba visiškai kitaip; itin asmeniškai perteikia netikėtus harmoninius posūkius ir medžiagą, glaudžiai susijusią su tekstu.
Pasaulyje pripažintas ansamblis „Gesualdo Consort Amsterdam“ yra pasišventęs Carlo Gesualdo ir Sweelincko muzikai, kurią yra ir įrašęs. 2010 m. karalienė Beatrix ansamblio vadovą Harry van der Kampą už išskirtinius nuopelnus paskyrė Nyderlandų liūto ordino riteriu.

* Čia galima atsisiųsti koncerto programą.


Bilietai: 6.20 - 31.50 €


© 2021 Banchetto Musicale . Imprint . WebDesign: Mathias Lim und Partner